Introduction > About us > Media > Press releases > Fio banka spúšťa vlastnú bankomatovú sieť

Fio banka spúšťa vlastnú bankomatovú sieť

28.12.2023 10:38

Fio banka spúšťa vlastnú bankomatovú sieť na Slovensku. K dispozícii je momentálne 14 bankomatov, ktoré sú súčasťou pobočiek po celom Slovensku a ich počet bude narastať. Všetky bankomaty sú recyklačné, umožňujú hotovosť nielen vyberať, ale aj vkladať.

S cieľom rozšíriť pôsobenie a priniesť tak klientom ešte väčšie pohodlie, Fio banka investuje do vybudovania vlastnej bankomatovej siete. Umiesťovanie bankomatov sa v budúcnosti bude postupne týkať všetkých pobočiek Fio banky. V ďalšej etape bude rozmiestnenie pokračovať do strategických miest v rôznych regiónoch Slovenska. Aktuálny plán je dosiahnuť minimálne 50 bankomatov v priebehu 3 rokov.

Všetky bankomaty od samotného počiatku podporujú bezkontaktné transakcie. Klienti Fio banky, ale aj iných bánk, tak môžu hotovosť vyberať jednoduchým priložením platobnej karty alebo smart zariadenia pomocou ApplePay, GooglePay, GarminPay a FitbitPay. Všetky úkony na bankomatoch Fio banky, výbery, zobrazenia zostatku, a to na Slovensku či v Česku, budú pre všetkých klientov Fio banky zadarmo.

„Spustenie vlastnej bankomatovej siete na Slovensku je pre nás veľkým krokom vpred. Chceme zlepšiť skúsenosť našich klientov a poskytnúť im rýchly a spoľahlivý prístup k hotovosti kedykoľvek a kdekoľvek. Na všetky pobočky plánujeme umiestňovať recyklačné bankomaty, ktoré dokážu hotovosť nie len vydávať, ale aj prijímať a dokážu tak zastupovať hotovostné pokladne, ktoré aj tak ponechávame na všetkých pobočkách,“ komentuje spustenie bankomatovej siete obchodný riaditeľ Fio banky Jan Bláha.