Introduction > About us > Media > Press releases > Fio banka umožňuje potvrdzovať platby kartou na internete v Smartbankingu pre Android

27.5.2020 10:00

Klienti Fio banky, ktorí používajú aplikáciu Smartbanking na zariadeniach s operačným systémom Android, môžu využiť jednoduchšie potvrdenie internetových transakcií kartou. Odteraz už nebude potrebné prepisovať SMS kód, ale stačí platbu potvrdiť priamo v mobilnej aplikácii.

Pohodlnejšie potvrdzovanie platieb kartou na internete si pre svojich klientov, ktorí využívajú mobilnú aplikáciu pre Android, pripravila Fio banka do novej verzie Smartbankingu. Po novom si tak priamo v nastaveniach aplikácie môžu zvoliť, či budú chcieť platby u obchodníkov, ktorí podporujú službu 3D Secure, potvrdzovať aj naďalej opísaním SMS kódu alebo prejdú na pohodlnejšie potvrdenie transakcie na displeji svojho telefónu pomocou push notifikácie. Po kliknutí na danú notifikáciu a prihlásení sa do Smartbankingu stačí potvrdiť transakciu štandardným PINom, odtlačkom prsta alebo FaceID.

Klienti s Androidom sa pridávajú k majiteľom iOS zariadení, ktorí už toto potvrdzovanie nejakú dobu využívajú a veľmi si ho pochvaľujú. Push notifikácie pre platby kartou na internete sú prvým krokom, postupne ich chceme zaviesť aj pre notifikácie o transakciách alebo potvrdzovanie platieb zadaných v Internetbankingu,“ hovorí Ján Franek, tlačový hovorca Fio banky.

USD1,209041,13860
CHF1,111901,04712