Introduction > About us > Media > Press releases > Fio banka odpustí poplatky za platby na Ukrajinu

Fio banka odpustí poplatky za platby na Ukrajinu

25.2.2022 15:43

Fio banka sa rozhodla, že do konca mája bude odpúšťať svojim klientom poplatky za zahraničné platby na ukrajinské účty.

„Ako česko-slovenská banka ctíme postoj našich vlád a republík a chceme tiež pomôcť. Preto nebudeme ďalšie tri mesiace našim klientom účtovať poplatky za platby na ukrajinské účty. Mnoho Ukrajincov žijúcich na Slovensku posiela peniaze na podporu svojim rodinám a známym a nechceme, aby z ich darov bol ešte odkrojený poplatok. To pomôže aj všetkým drobnejším prispievateľom a darcom. Veríme, že je toto aspoň to najmenšie, čo ako apolitický subjekt, ktorým sa snažíme byť, môžeme v tejto situácii spraviť. Rovnako, ako s odkladom splátok u hypoték pri covide v roku 2020, chceme pomáhať predovšetkým našim klientom,“ komentuje tento krok obchodný riaditeľ Fio banky Jan Bláha.

Fio banka bude klientom poplatky za zahraničné platby na ukrajinské účty spätne dobropisovať vždy na konci mesiaca, celkom teda štyrikrát – na konci februára (pre platby od 25. 2.), marca, apríla a mája. Spätné vrátenie poplatkov za tieto platby sa týka klientov Fio banky na Slovensku aj v Česku. Jan Bláha tiež zmieňuje, že nevylučuje predĺženie tejto úľavy podľa aktuálnej situácie.

PLN4,453244,19382